Asbl - Jeux d'Eden (Eden spellen)

“Les jeux d’Eden” is een vzw die tot doel heeft de sociale cohesie en het samenleven bij het grote publiek te bevorderen.

Hoe?

Door activiteiten rond traditionele spelen aan te bieden, door een speelgoedbibliotheek te creëren, door Afrikaanse kunst en ambachten te koesteren of zelfs door een Advies- en Begeleidingsdienst voor immigranten te organiseren, door Afro-Europese informatie te verstrekken via onze WebTV en informatiesite Wema Info en ook evenementen.
Cohésion Sociale et le Vivre Ensemble
 Vivre Ensemble - Lutte contre racisme
Het doel van onze aanpak is om "Samen Leven" te promoten, om racisme en teruggetrokkenheid te bestrijden, om meer sociale cohesie aan te moedigen, maar ook om het Noord-Zuid partnerschap in al zijn aspecten te benadrukken; dankzij deze geweldige tool die "Traditionele spellen" zijn "!

Les jeux d’Eden bieden entertainment in scholen, instellingen, bedrijven of tijdens diverse evenementen. We hebben al de kans gehad om samen te werken met het OCMW van Brussel, de Ambassade van Tsjaad of met het “Brussels
SpellenFestival". Onze ambitie is om op termijn een “Afrikaans sociaal-cultureel huis” te realiseren in Charleroi.
Met onze naam "Les Jeux d'Eden" willen we de diversiteit van onze activiteiten oproepen en verwijzen naar de Hof van Eden, het voorrecht van de perfecte wereld.
Het is onze ambitie om mensen deze spellen te laten ontdekken, populair in Afrika maar onbekend in België. Het is veel meer dan een leuke activiteit delen, het is om u een erfgoed, een knowhow, tradities, een geschiedenis te laten ontdekken.

Uitgevonden door onze voorouders, deze spellen, erg populair in de traditionele Afrikaanse samenleving, blijven vandaag onder andere het denken, het onderwijs en de gezelligheid aanscherpen.
Patrimoine, des traditions
De Congolese NGOLA, al generaties lang bekend in Centraal-Afrika, is gebaseerd op wiskunde en heeft varianten en andere namen over het hele continent.
De strategie is op het rendez-vous dankzij het Awalé-spel, meestal gemaakt van hout met twee rijen van zes gaten waarin de zaden of kiezelstenen worden geplaatst.

"Le Yoté" kan worden gespeeld met eenvoudige kiezelstenen en amuseert zich dankzij de frequente omkeringen van de situatie.
Spellen, naast honderd andere, die we willen laten ontdekken in België en in Europa, voor jong en oud van alle origines, door een speelgoedbibliotheek te openen en door animaties en workshops voor te stellen.
Deze spellen zijn gemaakt met traditionele materialen zoals hout, waarvan de soorten talrijk en gevarieerd zijn op het continent (teak, bamboe, acacia). Ze getuigen van het Afrikaanse erfgoed en de knowhow.
De kopieën worden gepresenteerd tijdens de animaties, geïntegreerd in de speelgoedbibliotheek of te koop aangeboden, zullen in Afrika worden vervaardigd door ambachtslieden om deel te nemen aan lokale ontwikkeling.
Bambou
We willen ook de Afrikaanse kunst in al zijn diversiteit in de kijker zetten. Zo zijn we van plan een bioscoop te creëren die Afrikaanse films kan uitzenden, maar ook stages, muzieklessen, dans en Afrikaanse sculpturen kan aanbieden.

Om de sociaal-professionele integratie van mensen uit de Afrikaanse diaspora te bevorderen, biedt "Les jeux d'Eden" een coworkingruimte aan
Het idee is om projectleiders een ruimte te bieden voor expressie en contact met partners of investeerders, zodat ze hun ideeën kunnen ontwikkelen.
Onze doelgroep zijn mensen met een allochtone achtergrond die moeite hebben om als freelancer aan de slag te gaan!
We hebben ook een advies- en oriëntatiedienst voor immigranten, evenals de oprichting van een toeristengids voor wie Afrika wil ontdekken.

En om de bilaterale betrekkingen tussen het noorden en het zuiden te vergroten en te benadrukken, biedt onze web- en Afro-Europese informatiesite doorlopende informatie gericht op onder andere politiek, economie, cultuur en sociale zaken, maar die de twee continenten met elkaar verbinden.
Copyright © 2024 - Les Jeux d'Eden
Diversiteit vieren
Het is onze ambitie om deze spellen, populair in Afrika maar weinig bekend in België, te introduceren om een ​​leuke activiteit te delen, een erfgoed, een knowhow, tradities, een geschiedenis te ontdekken.
Door onze site te gebruiken, gaat u akkoord met onze Cookiebeleid.